Makine Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Çok
3 yıl 8 ay önce #108 Yazan: arifyandik
Merhabalar,

Ben Arif Furkan Yandık. Gebze Teknik Üniversitesine 2017 yılında yaptığım üniversite tercihlerinin sonucuyla girmiş oldum. GTÜ, tercih listemde 5. Sırada olmasına rağmen en çok istediğim ve tercih listesinde gelmesi en muhtemel üniversiteydi. Tercih döneminde okula olan ziyaretim okulu yazmam konusunda kararımı netleştirdi ve gönlümde olan üniversiteyi ve bölümü kazanmış oldum. Geniş kampüsü, Gebze’ de yaşamam nedeniyle olan ulaşım kolaylığı, doğal ortamı ve sakinliği Gebze Teknik Üniversitesini istememin başında gelen sebeplerdir.

Üniversitemizin Makine Mühendisliği Bölümü’nün Lisans Eğitimi 2017 yılında kuruldu ve bölüme alınan ilk öğrenciler arasındayım. Bölümümüz; modern çağa ayak uydurabilecek, çoklu disiplinler arası çalışmaya uygun, daha çok yazılım/programlama alanında yetkin makine mühendisliği öğrencileri yetiştirmeyi kendine hedef tutarak 8 dönem/4 yıllık ders programını oluşturmuştur. Lisans ders planını diğer üniversiteler ile karşılaştırdığınızda mekanik ağırlıklı derslerin ders saatleri bölümümüzde daha az olduğunu fark edebilirsiniz.

Bölümümüzün akademisyenleri yeterli sayıdadır. Derslere asistanlardan daha çok bölüm hocaları girmektedir. Asistanlar, uygulama derslerine ve nadirde olsa bölüm hocalarının derslere katılamadığı zaman derslere katılır. İlk 3 sene içerisinde öğrenci sayısının az olması öğrenci-akademisyen arasında iletişimi zorlamamıştır ama önümüzdeki senelerde bu durum aynı şekilde devam eder mi açıkçası bilmiyorum.

Bölümümüzde ki laboratuvarlar yeterli sayıdadır ama lisans eğitiminin yeni açılmasından dolayı laboratuvarlar daha çok yüksek lisans/doktora eğitimine hitap etmektedir. Lisans eğitimi için laboratuvar sayısının önümüzdeki senelerde artırılacağını düşünüyorum. En azından Makine Mühendislerinin kullanabileceği atölye tarzı laboratuvarlar kurulabilir. Siz, bu açığı kulüp laboratuvarlarında yarışma ekiplerine katılarak bir nebze giderebilirsiniz.

Çeşitli sanayi bölgelerinin arasında bulunması üniversitemizi bu çevrede ön planda tutmaktadır. Staj arayan öğrenciler bu fırsatı kullanır ve bölgede kendine kolaylıkla staj ayarlayabilir. Ortalamasını iyi seviyede tutarak üniversitemizin imzaladığı protokoller sayesinde savunma sanayi firmalarında da staj imkânı yakalayabilmektedir.

Üniversitemizi ve bölümümüzü sizlere kısaca anlatmaya çalıştım. Aklınızda soru işaretleri varsa bölümümüz binasında bulunan Havacılık ve Uzay Kulübü laboratuvarına bekleriz. Şu anda yarışma ekiplerinde görev alan arkadaşlarımla sizlere yardımcı olmak isteriz.

İnşallah gönlünüzde ki neyse o olur.
Başarılar Dilerim...
Arif Furkan Yandık
Makine Mühendisliği
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.266 saniye
Geliştiren: Kunena Forum