Dünya genelinde amatör astronominin popüler bir parçası olan amatör astrofotoğrafçılık son yıllarda ülkemizde de oldukça ilgi duyulan bir alan haline gelmeye başladı. Özellikle üniversite toplulukları, sosyal medya ve bilim portalları sayesinde amatör astrofotoğrafçılığa yönelik ilgi, ülkemizde bu alanda ciddi çalışmalar yapan fotoğrafçıların ortaya koyduğu çalışmalar sayesinde katlanarak artmış durumda. 2017 yılında Murat SANA, Mustafa AYDIN ve Özgür CENGİZ önderliğinde kurulan Ankara Astronomi Topluluğu, özellikle astrofotoğrafçılık alanında yaptığı çalışmalarla ve ülkemiz çapında yapılan astronomi etkinliklerinde aktif rol alarak adından sıkça söz ettiriyor. Topluluk, bünyesinde profesyonel astronomlar, üniversite öğrencileri, akademisyenler ve diğer meslek dallarından birçok üyeyi barındırıyor. Ankara merkezli topluluk, Ankara ve çevre illerde yaptığı gözlem ve fotoğraf kamplarıyla astrofotoğrafçılık alanında eğitim ve etkinlikler düzenlemektedir. Özellikle derin uzay, gezegen, geniş açı uzay ve samanyolu fotoğrafları ile uluslararası camiada hatırı sayılır bir yer edinen topluluk ülkemizi de bu alanda başarı ile temsil ediyor.

Fenomen Air Sports Sakarya / Serdivan merkezli bir yamaç paraşütü eğitim okuludur. Eğitim ve Aktiviteler : Yamaçparaşütü Başlangıç Eğitimi, Yamaçparaşütü Pilot Eğitimi >>P3 seviyesi (Orta düzey pilot - içerik: Yelken uçuşu-ters kalkış teknikleri)  >>P4 seviyesi (Pilot seviyesi- içerik: termik,gelişmiş yelken,irtifa uçuşları) >>P5 seviyesi (İleri düzey pilot eğitimi - içerik:Mesafe uçuşları planlama ve uçuş teknikleri), S.I.V. Eğitimi, Motorlu Yamaçparaşütü Pilot Eğitimi, Motorlu Yamaçparaşütü Gösteri ve Reklam Uçuşları, Motorlu Yamaçparaşütü Hava Fotograf ve Video Çekimleri, Tandem Yolcu Uçuşları. Eğitmenlerle ilgili faaliyet konularında yetki, belge ve sertifikaları mevcuttur. Başlıca amacı, sportif havacılığın fenomen bir dalı olan yamaçparaşütünü, emniyetle, insanlara yaşam enerjisi verecek bir hobiye dönüştürmektir. 

bilişim vadisi LOGO ile ilgili görsel sonucu

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçiyor.

 

 

Hazerfen, ağırlıklı olarak Gebze Teknik Üniversitesi menşeili bir grup bilim adamının bir araya geldiği bir teknoloji firmasıdır. TÜBİTAK’ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan Marmara Teknokent’te 2015 yılında, yüksek nitelikli grafen türevleri üretmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Desteği ile kurulmuştur. Proje kapsamında yüksek nitelikli grafen türevlerinin üretimi için ölçeklenebilir ve yüksek verimli bir süreç geliştirilmiştir. Çıktığı uzun yolun henüz başlarındaki Hazerfen, tarihi ileriye doğru yazmak azmindedir. Hazerfen, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde yerleşiktir. Tübitak Marmara Teknokent A.Ş. ve Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi A.Ş ile de iş birliği halinde dünyada ticarileşmiş grafen teknolojilerini sektöründe öncü firmalarla birlikte Türkiye'de gerçekleştirmeye dönük endüstriyel uygulama çalışmalarını sürdürmektedir. 

Aselsan, (Askerî Elektronik Sanayii)  1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi içlerinde iletişim kurması amacıyla kurulmuştur. Askeri Elektronik Sanayii’nin asıl hedefi, kendi kaynaklarını kullanarak sürekli olarak üreten konumunda bulunmaktır. ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır. ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.

 

GESSAT, 1974’te elektronik yedek parça alım-satımı ile işe başlamış; bugün kendi sektöründe lider firma noktasına ulaşmıştır. 1991 yılında uydu sektöründe yerini almıştır. Firma bugün hala CALIBER markası ile Türkiye ve komşu ülkelerde Uydu TV iletişim ekipmanları satışlarına devam etmektedir. Aynı zamanda merkezi uydu dağıtım sistemleri ve güvenlik sistemleri projelendirilmesi-montajı ile hizmet sektöründe de varlığını başarıyla sürdürmektedir. İthalat-ihracat, alım-satım ve hizmet sektöründe çalışan GESSAT, 2000 yılında üretim alanına da adım atmıştır. Türkiye’de sektöre liderlik yapar konumdaki GES Elektronik, prensip ve ilkeleri ile ilerlediği yolda, Ar-Ge çalışmalarına, öğrenmeye ve yenilikleri uygulamaya istekli kadrosu ile zamanın koşullarına uygun politikaları takip ederek ülkesine yeni teknolojiler geliştiren bir dünya markası kazandırmayı hedeflemektedir.