Gebze Teknik Üniversitesi, 1992'de kurulan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün temelleri ve tecrübe birikimleri üzerine ve 22 yıllık mirasına sahip çıkarak 4 Kasım 2014 tarihindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile kurulmuştur. Gebze Teknik Üniversitesi, altyapısıyla, donanımıyla ve akademik kadrosuyla ülkemizin en önemli bilim üssü olmaya aday, en genç ancak deneyimli üniversitesidir.

  Gebze Teknik Üniversitesi, lisansüstü eğitime 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Fen Bilimleri Ensitüsü bünyesindeki Elektronik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Kimya, Biyoloji ve İşletme lisansüstü programlarında, 80 öğrenci ile başlamıştır. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği, Fizik, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, 1996-1997 eğitim-öğretim yılında Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Enerji Sistemleri, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında Matematik ve 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Deprem ve Yapı Bilgisi yüksek lisans programları açılmıştır. 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü kurulmuş, ilerleyen yıllarda ise mevcut lisansüstü programlarının doktora programları ve sanayi ihtiyaçlarına yönelik disiplinlerarası tezli ve tezsiz yüksek lisans programları açılmıştır. 2014 yılında üniversite adını alması ile birlikte yedi yeni enstitü kurulmuş, bu enstitülerden Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji ise lisansüstü eğitime başlamıştır.

  Gebze Teknik Üniversitesi, lisans eğitimine 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde başlamıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü ile Fen Fakültesi Matematik ve Fizik bölümlerinde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında İşletme Fakültesi İşletme bölümü ile Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Çevre Mühendisliği bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Biyomühendislik, Harita Mühendisliği, Şehir Bölge Planlama ve İktisat bölümlerinde lisans eğitimi verilmeye başlamıştır.

  Gebze Teknik Üniversitesi, kurulduğu yıldan bu yana daha kaliteli eğitim-öğretim sunma ve araştırma yapma çabasını devam ettirmiş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışında Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklama ile Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biri olarak kabul edilerek yeni bir statüye kavuşmuştur. 

  Gebze Teknik Üniversitesi, 4 fakültesinin 18 lisans bölümünde ve 9 enstitüsünün 50 lisansüstü tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora programında eğitim-öğretime devam etmektedir. Gebze Teknik Üniversitesi, 2018 yılı itibariyle, 3713 lisans ve 4599 lisansüstü öğrencisi ile %55’den fazlası lisansüstü düzeyinde toplam 8312 öğrenciye eğitim vermektedir.

 

 

Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü olarak amacımız havacılık ve uzayla ilgilenen üniversite öğrencilerine destek olup motivasyonlarını attırmaktır. Kulübümüzün bünyesinde bulunan 5 farklı komitemizle her alanda var olmaya özen gösteriyoruz. Üyelerimiz yeni projeler geliştirerek yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen yarışmalarda ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmektedir. Bu amaçla kulüp olarak eğitimler, laboratuvar çalışmaları ve organizasyonlarla üyelerimizin teknik ve pratik becerilerinin gelişimiyle yakından ilgileniyoruz. Euroavia (The European Association of Aerospace Students) ile son yaptığımız anlaşmalar ve görüşmeler ışığında kulübümüzü uluslararası bir topluluk düzeyine ulaştırma yolunda ilerliyoruz. Euroavia, 18 Avrupa ülkesinden 42 Havacılık ve Uzay Topluluğu’nu bünyesinde bulunduran bir organizasyondur. Kulübümüz ise Euroavia bünyesine girecek Türkiye’den 4. topluluk olmasının yanı sıra havacılık ve uzay fakültesine bağlı olmayan tek topluluk olma özelliği de taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda AAS CanSat Competition, Roketsan Roket Yarışması, Türksat Model Uydu, TUBİTAK Savaşan İHA, TUBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması gibi yarışmalarda yer alan ekiplerimiz alanlarında kulübümüze başarılar kazandırıp tecrübelerini arttırmaya ve bu tecrübeleri kendilerinden sonra gelecek olanlara aktarmaya devam etmektedirler. Bunun yanı sıra Kuş Bakışı Söyleşi, Sivil Havacılık Günleri, Askeri Havacılık Günleri ve Uzay Günleri gibi her yıl üniversite içinden ve dışından yoğun ilgiyle karşılanan etkinliklere alanında uzman kişileri davet edip kendileriyle fikir alışverişi yapmaktayız. Uzay Sohbetleri adını verdiğimiz sohbetlerde her hafta farklı bir konu etrafında bir araya gelip haftalık teknoloji ve uzay haberlerini ele alarak bilim gündemini yakından takip ediyoruz. Sadece bu kadar mı? Bulduğumuz her fırsatta kendimizi geliştireceğimiz alanlar oluşturuyoruz. Bu yüzden sene içinde yaptığımız deneme uçuşları sırasında başınızın üstünden her an bir model uçak geçebilir ve roket gösterileri sırasında gözlerinizi gökyüzünden alamayabilirsiniz.

 

Prof. Dr. İlyas KANDEMİR

Prof. Dr. İlyas Kandemir, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği Enerji Programında yüksek lisans, Case Western Reserve Üniversitesi’nde Makine ve Uçak Mühendisliğinde doktora yaptı. Çalışma alanları; insansız hava araçları, moleküler dinamik ve enerji sistemlerini kapsayacak şekilde uçak ve makine mühendisliğinin birçok alanına yayılmıştır. Şu an Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki görevine Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir.

 

 

Yönetim Kurulu Başkanı:

Sevil AY

Sevil Ay, lisans eğitimine 2019 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde başladı. Hazırlık eğitimininden itibaren kulüpte birçok görev aldı. 2021-2022 eğitim döneminde Havacılık Komitesi Sekreterliği görevini üstlendi.  2022 yılında kurulan GTU-ASSOS Takımı’nın mekanik ekibinde yer aldı. 2022-2023 döneminde Yönetim Kurulu Sekreteri olarak devam etti ve 2023 yılında GTU-ASSOS Takım kaptanlığı yaptı. Şu an ise görevini Havacılık ve Uzay Kulübünün Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmekte.

 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

 Enis Talha SÜNETCİ

Enis Talha Sünetci, lisans eğitimine 2021 yılında İşletme Bölümünde başladı. İki seneyi aşkın süre boyunca kulüpte farklı görevlerde bulundu. 2021-2022 döneminde İnsan Kaynakları ve Tanıtım Komitesi Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yine aynı yıl AUVSI-SUAS Yarışması'na katılan GTU-AVES Takımı'nın Sosyal Medya ve Sponsorluk görevlisiydi. 2022-2023 döneminde İnsan Kaynakları ve Tanıtım Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. Şu an ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmekte.

 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

 Burak AKÇAY

 

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

-

 

Yönetim Kurulu Sekreteri:

- 

 

Yönetim Kurulu Saymanı:

 Kerim Selim TURAN