Hazırlık Bölüm Tanıtımı

Çok
3 yıl 8 ay önce #103 Yazan: mer3gurler
Hazırlık Bölüm Tanıtımı, mer3gurler tarafından oluşturuldu
İNGİLİZCE HAZIRLIK BÖLÜMÜ
Merhaba arkadaşlar .Ben Meriç GÜRLER İngilizce hazırlık öğrencisiyim .Okulumuzda %30 İngilizce ve %100 İngilizce bölümlere geçebilmek için sizin bildiğiniz adıyla hazırlık geçme sınavına (resmi adıyla proficiency sınavı) girip 70 puan üstü almalısınız.Sene başında proficiency sınavı oluyor.Hazırlık okumak istiyorsanız bu sınava girmeyebilirsiniz veya benim İngilizcem yeterli bölüme geçmek istiyorum derseniz sınava girip 70 üstü puan alıp bölümünüze geçebilirsiniz.Hazırlık okuyacağınız kesinleştikten sonra derslerin başlamasından önce seviye belirleme sınavı yapılıyor.A kuru ve B kuru olarak öğrenciler ikiye ayrılıyor.Ben A kuru olarak başlamıştım.Verilen eğitime geçecek olacaksak benim İngilizcem pek iyi değildi.Ama gerek öğretmenlerimin samimi tavrı gerek İngilizce öğrenme isteğim İngilizcemi geliştirdi.Zaten öğrendiğiniz bir şeyi unutmak için çok vaktiniz olmuyor.Neredeyse her hafta quizler oluyor.Onlara çalışıyorsunuz o arada vizeye de çalışıyorsunuz.Vizede her şeye hakim oluyorsunuz.Ama sınavlar gittikçe zorlaşıyor.O yüzden günü gününe çalışmak önemli. Proficiency sınavına girmek için iki dönem ortalamanız 65 olması gerekiyor.Bu yüzden dönem içi aldığınız puanlar önemli.Ben genel olarak hazırlık eğitiminden memnunum.Okulumuzda %30 İngilizce ve %100 İngilizce bölüm tercih ederseniz hazırlık eğitiminden memnun kalacağınızı düşünüyorum.Teşekkür ederim…
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, NazlıAtay, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
3 yıl 8 ay önce #104 Yazan: NazlıAtay
NazlıAtay tarafından Hazırlık Bölüm Tanıtımı konusunda yanıtlandı
Merhaba ben Nazlı Gebze Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim size geçtiğimiz dönem okumuş olduğum okulumuzda bulunan Yabancı Diller Yüksekokulundan bahsetmek istiyorum. Ben de herkeste olduğu gibi üniversiteye geçtiğimde hazırlık okuyup okumama konusunda kararsız kalmıştım. Bir yandan sınav senesinden çıktıktan sonra en azından bir yıl rahat edeyim diye düşünürken bir yandan da bölüme geçmek için hevesleniyordum. Eylül’de yapılan Proficiency sınavına girdiğimde ise aslında geçmek gibi bir lüksüm olmadığını fark ettim. Yine eylül ayının sonlarına doğru başlayan güz döneminin başında kur belirleme sınavı yapıldı. Birkaç gün içinde sonuçlar açıklandığında ise A kurunda olduğumu öğrendim. İlk dönem başladığında iyi ki hazırlığı atlamamışım dedim. Çünkü çoğu üniversitenin hazırlık eğitimleri ile karşılaştırıldığında diğerlerinden çok daha kaliteli bir eğitim aldığımızı fark ettim. Dönem içerisinde grammer, reading, vocabulary, speaking bölümlerinden oluşan minik quizler ve ödevlerimiz oluyordu. Bunların İngilizcemizi geliştirmemiz konusunda çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Yine aynı şekilde dönem içerisinde 2 adet midterm 1 adet final üzerinden notlandırılıyorduk. Alınan bütün notların belli bir katsayıya göre ortalaması alındıktan sonra ortalaması belli bir sınırın altında kalanlar repeate kalırken sınırı geçenler aynı kurdan devam ediyordu. İkinci dönemde de yine aynı şekilde 2 midterm 1 adet finale girdikten sonra iki dönem ortalaması alınarak haziran ayında yapılan proficiency sınavına girmeye hak kazanıp kazanamadığımız belirleniyordu. Ben GTÜ’de aldığım hazırlık eğitimi sayesinde İngilizcemin geliştiğini ve eğitimin kaliteli olduğunu düşünüyorum. Şimdiden herkese başarılar.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, mer3gurler, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
3 yıl 8 ay önce #106 Yazan: Kadircan
Kadircan tarafından Hazırlık Bölüm Tanıtımı konusunda yanıtlandı
Okula başlamadan önce İngilizce ile hiç de barışık bir insan değildim ama hayatımın bundan sonraki döneminde İngilizce bilmem gerektiğini kesin bir şekilde biliyordum. Bu yüzden de temiz bir sayfa açmayı çok istiyordum. Bu noktada hem okulumuzun hazırlık sınıfında okuyarak hem de öğrendiklerime kendim de bir şeyler ekleyerek sene sonunda internet aracılığı ile bulduğum yabancı arkadaşımla çok da akıcı bir şekilde olmasa da çok eğlenceli bir konuşma geçirdiğimi görünce kendimi oldukça geliştirdiğimi anladım. Biraz hazırlık sınıfının işeyişine bakacak olursak , hazırlık bölümümüz genel olarak bünyesinde oldukça iyi hocalar barındırıyor ve hocalarımıza istediğimiz zaman sorular sorarak kolayca etkileşimde bulunabiliyoruz , hazırlık senemiz boyunca oldukça yoğun bir sınav dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim ilk dönem neredeyse her hafta bir sınav ya da quize giriyorduk. Bu ilk başta biraz korkutucu gibi gözükse de her şeyin sonunda arkadaşlarımız ile konuştuğumuz da bunun bize çok yaradığında her birimiz hemfikirdi. Hazırlığı geçmemiz için ise Proficiency adlı hazırlık atlama sınavından 70 veya üstü not almamız gerekiyor bu sınava katılmak için de sene boyunca not ortalamamızın 65 üstü olması gerekmekte. Proficiency sınavına ise bu sene yapılan değişiklik ile toplam 4 defa girme hakkımız var. Hazırlık sınıfının öznel olarak eksi yönlerinden bahsetmem gerekirse eğitiminin okul içinde 3 farklı binada yapılması ve yabancı hocalarımızın hiç olmaması diyebilirim. Sene içinde bazen sıkılsam da iyi ki hazırlık okumuşum diyorum.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
3 yıl 8 ay önce #110 Yazan: Dilarakilic
Dilarakilic tarafından Hazırlık Bölüm Tanıtımı konusunda yanıtlandı
Merhaba ben Dilara Kılıç Gebze Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Size geçen yıl okulumuzda aldığım hazırlık eğitimden bahsedeceğim. Üniversite tercih ederken hazırlık eğitiminin olması benim için çok önemliydi. Çünkü yabancı dilim çok iyi değildi ve İngilizceyi de en iyi bu şekilde öğrenebilirdim. Eylül ayında okula gittiğimizde oryantasyon da İngilizce sınavı olduk bu sınavdan aldığımız sonuca göre hangi kurda olduğumuz belirlendi. Birkaç gün sonra da dersler başladı. Haftanın her günü dört saat ders işliyorduk. Her hafta writing-reading ve grammar dersleri görüyorduk. Dönem içerisinde de bu alanlardan sınav oluyorduk ayrıca speaking, 2vize ve 1final sınavımız vardı. Dönemin sonunda eğer ortalamayı geçtiyseniz proficiency sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz ortalamayı tutturamayanlar diğer döneme repeat sınıflarından devam ediyorlardı. Proficiency sınavı bölümlere geçmemiz için girmek zorunda olduğumuz sınav belli bir puanın üstünde alanlar bölüme geçebiliyorlardı. İlk dönem bu şekildeydi. İkinci dönemde aynı şekilde sınavlarımız devam etti. Hazırlık döneminde almış olduğunuz eğitimde ilk dönemden bile çok şey öğrendiğinizi fark ediyorsunuz öğretmenlerimizin ilgisi ve her hafta olmuş olduğumuz sınavlar bize çok şey öğretti. Ben Gebze Teknik Üniversitesinde hazırlık dönemin de almış olduğum eğitim sayesinde İngilizcemin daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
3 yıl 8 ay önce #111 Yazan: Tuna Korkmazel1
Tuna Korkmazel1 tarafından Hazırlık Bölüm Tanıtımı konusunda yanıtlandı
Merhaba ben Gebze Teknik Üniversitesi elektronik bölümü öğrencisi Tuna . Okuldaki ilk yılımı hazırlıkta geçirdim. İlk başta okula gelmeden önce okul hakkında önyargılıydım çünkü okul çok bilindik bir okul değildi ama biraz araştırınca ve ziyaret edince tatmin olmuştum. Hazırlık benim için verimliydi çünkü hocalarımız hepimizle ilgilendiler ve farklı dökümanlar ile çoğu şeyi daha rahat anlamamızda yardimci oldular.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ipektuyluoglu, Beyza Yiğit

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
3 yıl 7 ay önce #114 Yazan: canangiizem
canangiizem tarafından Hazırlık Bölüm Tanıtımı konusunda yanıtlandı
Merhaba, ben Canan. Gebze Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. Geride bıraktığımız sene içinde okulumuzda hazırlık eğitimi aldım . Okulumuz bünyesinde bulunan, benim de bir sene eğitim gördüğüm ingilizce hazırlık bölümü bana hem akademik hem de gündelik hayatta kullandığım ingilizcemi geliştirmemde çok katkı sağladı. Bir yıl boyunca dinleme-okuma-yazma-konuşma becerilerimizi geliştirmek için kullandığımız kitaplar, öğretmenlerimizin hazırladığı etkinlikler bu dört beceri üzerinde pratik yapmam konusunda çok yardımcı oldu. Çoğu öğretmenin kaliteli olduğunu, öğretme konusunda istekli olduklarını söyeleyebilirim. Ben açıkçası bu dönem içerisinde çok düzenli çalışmadım, her gün düzenli tekrarlarımı yapmadım ama derste aktif olduğum, öğretmenlerimin dediklerini yapmaya çalıştığım ve dersi derste öğrenmeye çalıştığım için az bir efor sarf ederek hem dilimi geliştirdim hem de hazırlık atlama sınavında iyi bir sonuç elde ettim. Eğer öğenmeye istekli olursanız okulumuzun ingilizce hazırlık bölümü sizin için çok çok yeterli bir düzeyde olacaktır. Şimdiden herkese başarılar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.253 saniye
Geliştiren: Kunena Forum