Etkinlik Linki: https://www.youtube.com/watch?v=h9j3Cekp6wg&list=PLJKkn3CnahO1PQTLQEzuPHymsb35fkFob

4-7 Ağustos tarihleri arasında, ikincisi gerçekleştirilecek olan Havacılık ve Uzay zirvesi, Gebze Teknik Üniversitesine yeni bir soluk getirecek…

 Birbirinden özel ve deneyimli konukların katılacağı bu etkinlik, Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü’nün yapmış olduğu zirvenin devamı şeklindedir. Haluk Bayraktar, Hüseyin Serdar Yıldırım ve Arif Karabeyoğlu’nun katılım sağladığı etkinliği ulusal ve uluslararası basından gazeteciler takip etmiş ve büyük ses getirmiştir. Yaklaşık 2 saat süren canlı yayında katılan konuklarımız hazırlamış oldukları slaytlarla alanları hakkında bilgilendirmeler yapmış ve merak edilen soruları cevaplandırmışlardır. Haluk Bayraktar’ın TB3 hakkında ilk defa açıklama yaptığı etkinlik, Youtube üzerinde 20.000’den fazla görüntülenmeye ulaştı.

İkincisinin gerçekleştirileceği etkinliğin, havacılık ve çeşitli mühendislik bölümlerine yeni başlayacak öğrencilere, havacılık ve uzay alanına ilgi duyan yediden yetmişe her insana hitap etmesi düşünülmektedir. Bu etkinlik sadece havacılık ve uzay alanında teknik olarak bilgilendirme yapmakla kalmayıp, kariyerine yön vermek isteyen insanların ufkunu açacak konuklar ve başlıklar içerecektir.

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Havacılık ve Uzay Zirvesi etkinliğimizde birbirinden değerli konuklarımız bizlerle olacak.

4 Ağustos saat 14.00'da Mahmut Faruk Akşit bizlerle. Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesi ile mezun olmuştur. Akademik çalışmalarını ABD Troy, NY’da bulunan Rensselaer Polytechnic Institute’da sürdüren Sn. Akşit, Makina ve Havacılık Mühendisliği Bölümünden 1993 yılında Yüksek Lisans, 1998 yılında da Doktora derecelerini tamamlamış 2004 yılında Doçent, 2015 yılında Profesörlük unvanlarını almıştır. Profesör Akşit, 2013 yılı Aralık ayında TEI Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır.

5 Ağustos saat 14.00’da Temel Kotil bizlerle. Temel Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986'da ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamlamıştı. 2015 yılında da THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine atanmış. 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAŞ'a Genel Müdür olarak atanmıştır.

5 Ağustos saat 19.00'da Canan Özsoy bizlerle. 1985 yılında, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1987 yılında aynı Üniversite’de Diş Hekimliği yüksek lisansını, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansını (MBA) ve 2015 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Enerji Teknolojileri yüksek lisansını tamamlamıştır. Kasım 2011’de, merkezi Paris’te olan GE Healthcare Mamografi Ürün Grubu Genel Müdürlüğü sorumluluğunu üstlenmiş. Ağustos 2012’de ise Türkiye’de GE’nin büyümesinden sorumlu olarak GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkan & Genel Müdür ünvanını almıştır.

6 Ağustos saat 14.00’da Haluk Görgün bizlerle. Prof. Dr. Haluk Görgün 1973 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde, doktora eğitimini ise New York ABD’de Rensselaer Polytechnic Institute’da 2003 yılında tamamlamıştır. 27 Nisan 2018 tarihinden buyana ASELSAN Genel Müdürü olarak da görev yapmaktadır.